Om de verspreiding van je familienaam op te zoeken kan je voor België terecht op de website www.familienaam.be - gegevens uit het Rijksregister van 1998 - en in Nederland op www.meertens.knaw.nl/nfb/ - gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie van 2003. Alle 49 schrijfwijzen van de familienaam FREDERIX, die op deze website voorkomen, zijn op deze twee websites opgezocht.

Als de schrijfwijze nog voorkomt, vind je die in kaartvorm hieronder terug. Let wel, de volgende 26 schrijfwijzen, die wel in het gegevensbestand van de site voorkomen, maar vandaag 'uitgestorven' zijn, vind je hieronder niet meer terug: Freden, Fredericx, Frederijcx, Frederiq, Frederixs, Fredrici, Fredricks, Fredrics, Fredrikx, Frelens, Frelicx, Frelix, Frericx, Frericxs, Frerixs, Freryx, Friederix, Vrederix, Vredrickx, Vredrixs, Vreeden, Vrelix, Vrerick, Vrerickx, Vrericx en Vrerix.

Als de naam zowel in België als in Nederland voorkomt, zie je hieronder een duimnagel met de kaartjes van beide landen. In het andere geval slechts een kaartje van België of Nederland alleen. Onder elke alfabetisch gerangschikte kaartduimnagel kan je de betrokken schrijfwijze aflezen. Als je op een duimnagel klikt, krijg je een pop-up met een leesbare kaart van de schrijfwijze.

 

Frederic
Frederichs
Frederici
Frederick
Fredericks
Frederickx
Fredericq
Frederics
Frederiks
Frederikx
Frederix
Fredrich
Fredrick
Fredrickx
Fredricx
Fredriex
Fredriks
Fredrix
Frerix
Vrede
Vreden
Vrede_De
Vree
Vreede_De